Op woensdagvoormiddag 7 maart komen heel wat mensen getuigen in het Technisch Instituut Scheppers in het kader van Broederlijk Delen.

Onder de slogan “laat ze hun plan trekken. Wij trekken mee.” stelt Broederlijk Delen de grondstoffenproblematiek centraal. Wat is het gevolg van de ontginning van goud, zilver, koper, lithium, olie, … voor de bevolking en het milieu ? Hoe gaan we er best mee om ?

Vooral Nicanor Alvarado Carrasco is een opmerkelijke gast. Hij is bij ons op uitnodiging van de VZW CATAPA, een ontwikkelingsorganisatie die zich vooral focust op mijnbouw en de gevolgen ervan.Hij is een boerenleider uit Peru en brengt een bloedstollend verhaal over de mijnbouw in zijn land en de invloed ervan op bijvoorbeeld de watervoorziening voor de boeren.
 
In 2007, nadat hij met de dood bedreigd werd omwille van zijn strijd voor de rechten van de inheemse gemeenschappen in het brongebied van de Amazone, was hij al eens op bezoek in de Lakenhal in Herentals.
Vandaag, 5 jaar later, maakt hij de balans op van bijna 10 jaar intensieve strijd voor het behoud van de Amazone en haar volkeren. Meer dan 40 van zijn 'compañeros' stierven helaas in deze strijd maar Nicanor is nog steeds de leider van duizenden boeren. De strijd tegen de verwoestende kracht van de mijnbouw- en petroleumbedrijven blijft minstens even sterk. Zo wil hij hier in Vlaanderen aan jong en oud duidelijk maken hoe ook wij een concreet steentje kunnen bijdragen aan het behoud van de Amazone.
 
 Broederlijk Delen : http://www.broederlijkdelen.be